TUNTIKUVAUKSET

19.30-20.45 AstangaFlowAstangajooga on kehoa vahvistava laji, missä liikkeet (asanat) tehdään samassa järjestyksessä. Kehon vahvistuessa liikejärjestykseen lisätään liikkeitä sekä haastetta maltillisesti.

Tunti aloitetaan hengitysharjoituksella, mistä edetään seisten tehtäviin liikkeisiin. Seisomaliikkeiden tarkoitus on vahvistaa sekä lämmittää kehoa. Tunnin lopussa tehdään istuen tehtäviä liikkeitä sekä ryhmän tarpeista ja tasosta riippuen harjoittelemme myös inversioita= ylösalaisin tehtäviä asanoita (mm. päälläseisonta) sekä käsitasapainoja. HUOM! Kenenkään ei ole pakko tehdä päälläseisontoja tms. Annan aina liikevaihtoja niin, että jokaisen on mahdollista edetä omaa kehoa kunnioittaen

17.30-18.20 Pilates&BWT


Pilates&BWT=bodyweight training eli suomeksi kehonpainoharjoittelutunti sopii kaikille ketkä ovat kiinnostuneita monipuolisesta kehon liikkuvuus-ja voimaharjoittelusta. Tunnilla liikkeet tehdään oman kehon painolla ja aiempaa kokemusta lajeista ei tarvitse olla.
Molemmissa lajeissa parasta on se, että liikkeet voidaan muovata jokaisen keholle ja lähtötasolle sopivaksi.

Tämän tyyppinen harjoittelu vahvistaa koordinaatiota, lihastasapainoa, liikkuvuutta sekä opit ymmärtämään lihaksistosi toimintaa syvemmin. Sinulle avautuu maailma, missä keho nähdään kokonaisuutena. Ja kun kokonaisuus toimii jouhevasti voit kehosi kanssa hyvin. 

FlowJooga


FlowJooga-tunti rakentuu erilaisten teemojen ympärille. Teemana voi olla mm. Selkärangan kierrot, liikkuvuuden lisääminen, keskivartalon vahvistaminen ja hengityksen merkityksen yhdistäminen liikkeeseen.FlowJooga on kehoa vahvistava ja avaava harjoitus, missä tunti aloitetaan rauhallisella hengitysharjoituksella ja tästä edetään seisten tehtäviin liikesarjoihin. Seisten tehtävien liikkeiden tarkoitus on vahvistaa kehoa sekä tasapainoa. Tunnin lopussa tehdään loppurentoutus.

Tunti pohjautuu hatha-joogaan, mutta tämän tyyppisillä tunneilla hyödynnän myös kokemuksiani pilateksesta, tanssista, kehonpainoharjoittelusta sekä mindfulnessista. Eli keho ja mieli otetaan huomioon kokonaisvaltaisesti ja siksi otan ”mausteita” myös muista kehonhuoltolajeista.

YinJooga


YinJooga-tunti on tempoltaan hyvin rauhallinen ja liikkeissä (asanoissa) viivytään useampi minuutti. Pitkä pysähtyminen asanaan mahdollistaa mielen rauhoittamisen sekä aidon kehon kuuntelun. Asanoiden apuna käytetään erilaisia jooga-apuvälineitä, näin useamman minuutin avaava asana tuntuu miellyttävältä.

Tunnille on hyvä ottaa mukaan lämmintä vaatetta, sillä suurinosa liikkeistä tehdään selinmakuulla, kylkimakuulla tai istuen.Tunti sopii myös raskaana oleville/olleille. Tunnin sisältö/harjoitus on joka kerta erilainen.Kommentit

Kaikki ilmoitukset

Urbaani joogaretriitti Tallinnan Telliskivessä 15.6-17.6.2018

Tunneille ilmoittautuminen Vellon kautta.

Liity Joogaamon Joogit-ryhmään !

UUDET NETTISIVUT